ירון אלדד - קונספט בקנה מידה

לשם ביצוע עבודתו נדרש האדריכל להיות קצת מהכל - קצת פסיכולוג, קצת סוציולוג, קצת מהנדס, קצת עורך דין, הרבה אמן, קצת אומן ובעיקר בעל הרבה דמיון ויצירתיות.
על מנת להפנים ולהצליח להביע את כל זאת בפיתוח קונספט פונקציונלי המותאם לסביבה נדרשות חמש שנות לימוד בצירוף עוד כמה שנות התנסות ופרקטיקה.
לבסוף, בשאיפה, יודע האדריכל לייצר פתרון רעיוני לבניין ולחלל עד לפרט הקטן, כאשר הגודל והצרכים משתנים אך אופן פיתוח הקונספט זהה.

ירון אלדד, בוגר בית הספר לאדריכלות באוניברסיטת תל אביב, יודע לתכנן בקנה מידה משתנה מגוון חלופות תכנון מקוריות. החל בדירות ובתים פרטיים דרך בתי מסחר ועד בניינים עם דגש על חללי פנים למסעדות, ברים ומועדונים.
ניתן להבחין בעיצוביו פזורים ברחבי העיר. האהבה למקצוע פרחה בו מגיל צעיר והוא מספר כי מאז ומתמיד האמין כי זהו המקצוע היפה בעולם וחלם לעסוק בו בעתיד.

בכל הנוגע לעיצובי הפנים ובכלל, חולק איתנו ירון כי בדרך כלל כאשר הוא ניגש לתכנן מועדון או בר החיפוש הראשוני הוא אחר קצה חוט תכנוני המתווה את אופי החלל ומקנה את התחושה הייחודית הכוללת. "חשוב שתורגש בחלל הבר אווירה ייחודית" הוא מוסיף "ולכן הכרחי לתכנן כל חלל אחרת באופן הנכון והמתאים ביותר עבורו, עבור המזמין ועבור קהל היעד". אותם חללים מסחריים שנועדו מלכתחילה במהותם למשוך לקוחות ולהוות אטרקציות לאנשים מאפשרים לירון חופש יצירתי שקשה למצוא במגזר הפרטי ולפיכך הזדמנות אמיתית להגשים חלום אדריכלי.

מועדון
מועדון "סרט", לונדון מיניסטור
מועדון
מועדון "סרט", לונדון מיניסטור
מסעדת
מסעדת "רוסטה", ת"א